Baharda-Enerjinizi-Artiracak-Şarki-Önerileri-1
Ağustos 26, 2022/Size İyi Gelecek Öneriler

20 Mart’ta gerçekleşen İlkbahar Ekinoksu ile resmi olarak bahar aylarına girmiş bulunuyoruz! Kış aylarının depresif, durağan ve kasvetli havası, artık yerini güneşli günlere bırakıyor. Ağaçlar çiçekler açmaya, günler uzamaya, bitkiler filizlenip yeşermeye, rengarenk meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini almaya başladı.

Doğanın bu mucizevi uyanışı, elbette bizlerin de ruh haline yansıyor. Şimdiden içimiz kıpır kıpır olmaya, ruhumuz baharın coşkusuyla dolmaya başladı. Peki, enerjinizi daha da yükseltmeye ne dersiniz?

Sizler için hazırladığımız bu yazıda, bahar aylarında enerjinizi yükseltip kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak şarkıları sıraladık!

Arıların Bahardaki Görevleri Nelerdir? yazımızı okumak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Müzik Ruh Sağlığını Nasıl Etkiler?

Keyifsiz bir olayın ardından eliniz hemen hareketli bir şarkı açmaya gidiyor mu? Can sıkıcı bir şey yaşadıktan sonra modunuzu yükseltmek için sevdiğiniz parçayı dinliyor musunuz? İşte tüm bunlar, müziğin ruh hali üzerinde ne kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Müzik, ruh halini düzenleme ve stresi yönetme konusunda en etkili araçlardan biri. Moraliniz bozulduğunda sizi yükseltebilir veya endişeli olduğunuzda sakinleşmenizi sağlayabilir. Üstelik müziğin bu etkileri, onlarca bilimsel araştırma ile kanıtlanmış durumda.

O halde hemen sizin için seçtiğimiz şarkıları çalma listenize ekleyin ve baharın coşkusuna ayak uydurun!

Bahar aylarında enerjinizi artıracak şarkı öneriler:

Baharda Enerjinizi Artıracak Şarkı Önerileri
  • Pharrell Williams – Happy

“Happy” güneşli bahar günlerinde çalma listesine eklenebilecek en enerjik parçalardan biri. 2014 yılında müzik listelerini alt üst eden şarkı, olumlu sözleri ve bağımlılık yapan ritmi ile insanı adeta dans etmeye davet ediyor!

  • The Beatles – Here Comes The Sun

Birleşik Krallık’ta kurulan The Beatles grubu, İngiltere’nin kasvetli ve yağışlı havalarından bunalmış olacak ki, baharın ve güneşin enerjisini Here Comes The Sun adlı şarkılarına yansıtmış. 1969 yılında müzikseverlerle paylaşılan şarkı, günümüzde hala sevilerek dinleniyor.

  • Natasha Bedingfield – Unwritten

“Pencereyi aç, bırak güneş bulamadığın sözcükleri aydınlatsın!” cümlesiyle başlayan parça hem sözleri hem de müziğiyle insanın içini kıpır kıpır ediyor. Hayatın geri kalan hikâyesini bizlerin yazabileceğini ve kendi hayatımızın en iyisini hissedip deneyimleyebileceğimizi hatırlatan Unwritten, aynı zamanda yaşama dair büyük bir motivasyon sağlıyor.

  • Justin Bieber – Sorry

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın dördüncü albümü Purpose’ta yer alan şarkı, yayınlanır yayınlanmaz 13 ülkede liste başına yerleşti. Ritimleriyle dans etme isteği uyandıran Sorry’nin klibi de oldukça hareketli.

  • MFÖ – Bodrum Bodrum

Mazhar Alanson’un yazıp bestelediği Bodrum Bodrum, MFÖ grubunun klasik parçalarından biri. Dinlemeye başlar başlamaz keyifli hissedeceğiniz kesin!

  • U2 – Beautiful Day

İrlandalı müzik grubu U2, 2000 yılında yayınladığı “Beautiful Day” adlı şarkıda baharla birlikte gelen güzel günlerin, taze çiçeklerin ve kuş seslerinin en karanlık günlerde bile ışığı bulmamıza yardımcı olabileceğini ifade ediyor. Sözleriyle dinleyene adeta umut veren şarkı, melodisiyle de baharın enerjisini fazlasıyla hissettiriyor.

  • Corinne Bailey Rae – Put Your Records On

Dinler dinlemez mutlu hissetmenizi sağlayacak olan Put Your Records On, kimsenin kusursuz olmadığını anlatıyor. Ünlü şarkıcı Corinne Bailey Rae, bahar aylarının müjdesi olan güneş, gökyüzü ve çiçek gibi sembolleri bol bol şarkısında kullanıyor.

  • Candan Erçetin- Bahar

Dinlerken insanın içine baharın enerjisini işleyerek âşık olma isteği uyandıran bir şarkı. Bu güzel şarkının sözleri ve müziği öylesine güçlü ki en keyifsiz anınızda bile iyi hissetmenizi sağlayabilir. Bahar isimli şarkının sözleri Ayşe Kulin’e, müziği ise Candan Erçetin’e ait.

  • Sertap Erener – Kumsalda

Kış aylarının depresifliğinden kurtulmak isteyenler bu parçayı kesinlikle çalma listelerine eklemeli! Sertap Erener’in beşinci stüdyo albümünde yer alan “Kumsalda” şarkısı, 2001 yılında ve devam eden birkaç sene boyunca plajların hit parçası olmuştu.

  • Ed Sheeran – Shape of You

Bu şarkıyı dinleyip de dans etme isteği uyanmayan kimse yoktur herhalde! İngiltere’nin en çok dinlenen sanatçılarından biri olan Ed Sheeran, Shape of You parçasıyla neredeyse tüm dünyada tanınan biri olmayı başardı. Siz de hemen çalma listenize ekleyin ve enerjinizi yükseltin!

Vitamin Kaynağı Narenciyelerle Hazırlayabileceğiniz 5 Lezzetli Tarif yazımızı okumak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak

https://www.healthline.com/health/benefits-of-music

Bizi Paylaşın

Yorum Ekle

E-posta hesabınız herkese açık yayınlanmayacak. Doldurulması gereken alanlar işaretlendi *